🤨Min morfar drack en flaska hembränt om dagen den sista tiden av sitt liv.      - Vilken krutgubbe, hur gammal blev han?    - 39 år

😀Jag har haft en dispyt med Vattenfall. Men nu har vi kompromissat. Dom får inga pengar av mig och jag får ingen ström av dom. Häpp!

🙂Sagt på kommun  -Förstår kanslichefen den här blanketten? -Nej,faktiskt inte.  -BRA, då skickar vi ut den till allmänheten.

😥- Hur kom du på tanken att din fru hatar dig?  - Hon har sytt en rock av älgskinn åt mig som hon vill att jag har på älgjakten!

😀Mannen kommer hem efter jobbet och blir överraskad av att frun dukat fram kaffe och satt fram en tårta med en massa tända ljus. - Fyller någon år? frågar han. - Ja, säger frun. Min kappa fyller femton år idag!

😮- Igår när jag gick ut från affär´n så tittade handlar´n på mig som om jag inte hade betalt.  - Vad gjorde du då?  - Jag tittade tillbaka som om jag hade betalt.

😀 En kvinna från byn körde omkring i en liten japansk bil och var dessutom inte speciellt van som bilförare. Hon kom till Ö-vik. Det blev rött ljus vid Oscarsgallerian och damen brakade in under en stor långtradare med sin bil. Långtradarchauffören klev ur sitt fordon, kikade på damen som satt fastklämd under långtradaren och sa lugnt: - Och vad sysslar du med? -Diar du?

😮 Två pojkar träffades i Ö-vik.   - Är du från Trehörningsjö?  - Nej, jag är från Flärke.  -Konstigt, jag tycker jag sett dig i Trehörningsjö.  - Jo det stämmer nog. Jag hade en fjälla i Trehörningsjö och då brukade jag ofta fara dit. Men så gifte hon sig med en snickare från Gideå, så nu far jag dit....

😋Det knackade på en dörr i byn,  - Goddag, jag är er nya granne. Inte har ni en flasköppnare? - Jodå, men han har inte kommit hem än!

😀-Min släkt har anor ända tillbaka till Gustav Vasa.  -Jösses, vad du skryter. Snart påstår du väl att dom var med i Noaks ark också.  - Nej, absolut inte. Mina förfäder hade egen båt!

🤪Många klagar på sjukvården idag, men säga vad man vill, hänsynsfull är dom i alla fall! För när handlar´n vaknade upp efter sin operation på Sahlgrenska, så hade dom dragit ner gardinerna för fönstren. Det var nämligen eldsvåda mittemot och man ville inte att han skulle tro att operationen hade misslyckats!

😮Två fiske-intresserade herrar från Flärke-trakterna höll på att planera inför en fisketur då den ene sa: -Ska vi fråge om handlar´n vill följ me å..?             -Nej,nej,nej säger kompisen, ska han med så stanne jag hemme! - Jag trodde du gillade honom.  - Ja, det gör jag normalt, men inte när det gäller fiske. Han fördärvar det alltid! - Hur då?  -Jo, precis när vi satt oss, fått oss ett par järn, elden har börjat ta sig, kortleken har kommit fram.... Ja, då ska den fan gå å fiske...

🙂Drängen kommer in till sin dryge husbonn, tar av sig mössan och frågar sävligt: - Ska vi köra dynga imorgon? - Vi, vilka vi? snäste bonden.  -Märra å jag.. 

🤪Nu har grannfrun skaffat sig en likadan klänning som jag har, sa frun till sin man.  -Och nu vill du ha en ny klänning?   -Ja, det blir i alla fall billigare än att flytta!

😉En tämligen vimsig Flärkebo kommer från Bygdegården efter en blöt festkväll och försöker komma underfund med kursen hemåt. -Om jag bara visste var jag bodde, så är jag inte fullare än att jag hittar hem!

😋Samma kille fick, samma kväll, en kommentar av en flicka på Bygdegården.  -Ja tack för dansen, sa hon.  -Dansen? Jag har bara försökt ta mig fram till baren......

😀 Janne hade fått jobb i "Husum". Efter första arbetsdagens slut träffade han en kompis. - Jaså, du har börjat i Husum.. Hur många är det som jobbar där då?                 - Jaa, säger Janne, inte är det mer än hälften! 

😎 En bra försäljare det är en kille som kan övertyga sin fru att hon skulle se fet ut i en päls.

 En käring kömme in på affärn å fråge: -Ha ni en tårta mä senap i? -Nää, säg handlar´n de ha vi inte tyvärr. Nästa dag kömme samma käring in å ställde samma fråga å fick samma svar.  Då tänkte handlar´n, kanske vi skulle göra en sån tårta då. Sagt å gjort. Nästa dag dök hon upp igen käringa å sa: - Ha ni en tårta mä senap i? - Jajamen, sa handlar´n stolt, det har vi!  - Fy fan, sa käringa, så jävla äckligt....

Senaste kommentaren

19.05 | 19:07

Ola Larsmo SWEDE HOLOW blir nästa bok vi skall läsa till i slutet av juni. Det var en överraskning att det kunde vara så inspirerande att vara med i en bokcirkel. TACK

24.01 | 09:46

Vi läser Sara Larssons "Den Första Lögnen" i Flärke bokcirkel. Vi har några exemplar kvar om du vill läser med! Vi träffas Onsdag den 9 Februari kl 18.30 vid Flärke Bygdegården.

24.11 | 13:20

Flärke Bokcirkel kommer att träffas torsdag 2. december kl 18.30 vid bygdegården. Alla hjärtligt välkomna. Fika finns!

11.11 | 10:21

Brinner du för böcker? Vill du vara med i en ny bokcirkel i Flärke som ska träffas en gång i månad. Om du är intresserad, kontakta: Gordon, epost: gandf50@yahoo.com

Dela den här sidan